2015-10-26

TOP 5 redagavimo klaidos ir kaip jų išvengti?

Sveiki :) Šiandien apžvelgsime TOP 5 redagavimo klaidas (dažniausiai pasitaikančios) ir bandysiu nupasakoti kaip jų išvengti. Nieko nelaukiam ir einam toliau...
1.
1 Klaida. Ją apibūdinsiu trumpai - prasta kokybė. Pati iš savo patirties galiu teigti, kad susiduriu su šia klaida gan dažnokai ir nemažai matau forumuose ar pačiam žaidime darančių šią klaidą, bet kaip jos išvengti? 
• Pasirinkti tinkama programą (mano nuomonę tinkamiausia programa būtų Paint.net)
• Išsaugoti savo darbą tinkamais formatais (kartais nutinka taip, kad pasirinkus netinkamą formatą vaizdas išsikraipo, labiausiai tinkami formatai: PNG ar JPEG)
• Daug sėdi ant tos pačios detalės (kitokio pavadinimo neišgalvojau, bet pasistengsiu apibūdinti trumpai t.y. kai skaitykim pvz: ranką sukioja ir sukioja ir taip gadina jos kokybę, tad norint to išvengti užtenka vieno karto pasukti ranką ar kitą dalį į reikiamą pusę) 
3.
2. Klaida. Netinkamai įstatyta detalė. Esu ne vieną kartą pastebėjus šią nedidelę klaidą, bet daug patarimų norint jos atsikratyti nelabai randu, nes tiesiog tai didelė įtaką turi žmogaus patirtis tokiuose dalykuose. Kaip jos išvengti:
• Atsižvelgti į bendrą vaizdą (jeigu ryškiai matosi, kad ši detalė nepritinka ir labai išsiskiria tiesiog ją bandyti pakeisti kita tinkamesne detale)
2.
3. Klaida. Bloga iškarpa. Tam daug pasakoti nereikia ir tai siaubingai bent man užkliūna už akių ir to pastebėti tiesiog neįmanoma... Kaip jos išvengti:
• Kerpant bent kokį rūbą su poza kirpti pagal pat kraštus, kuo arčiau jų tuo geriau (dabar trumpas mano komentaras po to kai iškerpat detalę ir jeigu jums nepatinka smailūs kraštai juos pabandykite kiek sušvelninti pripiešiant)
4.
 4. Klaida.  Nesutvarkytos dalys. Daugelis esat pastebėja ar kažkur pamatę šią klaidelę ir kartais ši smulki klaida sugadina visą darbą... O dabar kaip jos išvengti:
Papildomas pripiešimas detalėms (pritaikius ir pasirinkus tinkamas spalvas pačiai užpildyti tarpus)
• Priklijuoti kitą iškarpę (šis būdas kiek sunkesnis, bet užtad nereikia vargti piešiant tereikia pasirinkti tinkamą iškarpę ir pridėti)
5.
5. Klaida. Paskutinė ir neretai pasirodanti net gerai redaguojančioms merginoms t.y. nesulietos detalės. Kaip jų išvengti:
• Lieti kartu detales ( daug nepasakosiu tiesiog pažymėti tą vietą kur labai skiriasi detalės ir su efektu "Gauso suliejimas" sulieti)

Ech net pavargau berašant šitą įrašą... Tikiuosi jums patiko ir bent kiek supratot, o gal net padėjau atsikratyti šių įkyrių klaidų :) Šiam įrašui tiek ir dar primenu, kad jei iškilo klausymų galite kreiptis atsakysiu klausimus susijusius  su redagavimu ;) 

2 komentarai:

  1. Seniai jau tokio blogo reikėjo, nes man ir akys paskausdavo nuo tų ale fotošoperių skill'ų :D tikiuosi, bus naudinga tai kažkam :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prajuokinai :D Tikiuosi bus ypatingai toms, kurioms sunkiai sekas :)

      Panaikinti