2015-10-27

Kaip uždėti pozą? (pradžiamoksliams)


Labas rytas :) Šio įrašo tema bus apie tai kaip uždėti lėlei pozą ir ši tema daugiau tinka pradžiamoksliams, nes rodysiu lengviausią ir paprasčiausią būdą. 
1. Žingsnis. Mums jame reikės aiškus redagavimo programos, lėlės odos, rūbų, veido bruožų ir pnš. Bet svarbiausia būtų tai odos (pagrindo). Štai jos kodas: http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/body/body-3.png (norint keisti odos spalvą paskutinį kodo skaičiuką pakeičiame nuo 1 iki 9) Aiškus mums reikėtų ir rūbų kodų ir veido bruožų, bet apie tai kitame įraše.
2. Žingsnis. Išsirenkame pozą. Pozų yra daug, bet jos visos yra su rūbais tad norint kokios rankos tenka ją gražiai išsikirpti. Šiam pavyzdžiui pasirinkau paprasčiausia ranka ir štai jos kodas: http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/shirt/shirt-445-b3-c1-t3.png (norint keisti odos spalvą "t3" keičiam nuo 1 iki 9) 
3.
3. Žingsnis. Jau iškirpus ir įsikėlus lėlės odą į programą laikas juos "sujungti". Susikuriame naują sluoksnį kur yra įkelta jūsų lėlė, o kitame kur yra jūsų iškirpta pozą reikia pažymėti su kairėje pusėje esančiu žymekliu ir iškirpti. Toliau vėl grįžus prie savo lėlės reikia viršuje nuspausti įdėti ir įsikels poza, bet aiškus tai dar ne viskas ją reikia ir pataisyti, o šone pavaizdavau kaip atrodys įkėlus ir šiek tiek pastumdžius ranką. 
4.
4. Žingsnis. Telieka nukirpti nereikalingą lėlės ranką ir sulyginti. Kai viską įkeliam reikia vėl sluoksnių lentelėje pasirinkti odos sluoksnį ir vėl su žymekliu nukirpti nereikalinga ranką ir viršuje pasirinkus "Paveikslas" ir "Sulieti sluoksnius" sluoksniai susilies ir vėl čiumpame "numylėtąjį" žymeklį ir prisiartinus vaizdą pažymime zoną tarp uždėtos rankos ir odos ir vėl grįžtame į viršų, bet dabar jau į skiltį "Efektai"->"Liejimai"->"Gauso suliejimas..." ir pasirenkame reikiamą efekto stiprumą ir štai poza baigta :) Šone pavaizdavau kaip turi atrodyti bendras vaizdas.
Jei kilo neaiškumų dėl šio įrašo kreipkitės į mane ;) Ir kol nepamišau 3,4 žingsnis yra daromas su Pain.net, nes kitų photošopų pats darymas gali keistis. Tai va sakau jums iki kito karto ;)
***
Įdėjau "mini" gifą, kuris dar geriau pradės suprasti:
Jeigu prastai matai spausk ant gifo :)


10 komentarų:

  1. Tikrai pradziamokslius pamokisi.Esu tokio lygio kaip tu.Sėkmės darbe :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkuj :) Man jos tikrai reikės :)

      Panaikinti
    2. Jiai nemoki kasko kreipkis i mane per mados arena Agnė456.Seniau darbavaus ,bet isigijau nauja pc ,nes senas sugedo ,o ten photosop buvo visokiu sudu.Dabar biski per pizap bet paveiksleliai tai obaba :)

      Panaikinti
  2. Nuostabi tema, tikrai daugumai pravers. Taip ir toliau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei kada teko piešti sunkesnius drabužius(ta prasme su sunkiai piešiamomis detalėmis) ar šukuosenas, būtų įdomu pamatyti pamokėles :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ant piešimo nesu labai daug patyrus, bet galiu pabandyti ;)

      Panaikinti
  4. Pasirodysiu kaip kvailelė, bet klausimas : iš kur galėčiau atsisiųsti paint.net programą?(linką gal būtų galima?)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasirodysiu kaip kvailelė, bet klausimas : iš kur galėčiau atsisiųsti paint.net programą?(linką gal būtų galima?)

    AtsakytiPanaikinti